Ciastka sztukowe

Na śniadanie, w przerwie od pracy albo w ramach podwieczorku – serdecznie polecamy ciastka sztukowe! U nas każdy znajdzie coś dla siebie. Proponujemy drożdżówki, pączki, ciastka francuskie i ciastka kruche. Warto spróbować również babeczek, eklerów, ptysi czy bułek maślanych. Popularnością cieszą się również kolorowe tartaletki owocowe i cytrynowe.

 

drożdżówka

Lukrowane, okrągłe, drożdżowe i z nadzieniem. Wypiekamy pachnące drożdżówki z serem lub z jabłkami i kruszonką. To klasyczna przekąska, która ma grono swoich oddanych wielbicieli! Do wypieku używamy tylko tradycyjnych składników.

 

pączki

Jego historia sięga aż do czasów Starożytnego Rzymu. W Polsce zaczął być przyrządzany na słodko w XVI wieku. Pączek, bo to o nim mowa, to jeden z najbardziej popularnych wyrobów cukierniczych. Smakuje najlepiej nie tylko w Tłusty Czwartek. Smażymy pączki m.in z marmoladą, budyniem.

 

francuskie z jabłkiem

Unikalny rodzaj ciasta, do którego przygotowania potrzeba m.in. wyczucia w wałkowaniu i wiedzy cukierniczej. Jego cechą szczególną jest warstwowa struktura przypominająca listki. Ciastkarnia Luna proponuje przepyszne ciastka francuskie z jabłkiem lub makiem.

 

luna_eklery

Przygotowane z parzonego ciasta, o podłużnym kształcie, przekrojone na pół, przełożone kremem i polane czekoladą. Do ich przygotowania potrzebny jest rękaw cukierniczy i dużo pasji. Eklery lub eklerki pochodzą z Francji – u nas również mają się świetnie. Zachęcamy do zakupu pysznych eklerków .

 

ptyś

Dobry kuzyn pączków wiedeńskich i eklerów? Ptyś! Ciasto ptysiowe to również ciasto parzone, przełożone kremem lub bitą śmietaną. Nasza cukiernia oferuje urocze i pyszne ptysie. Z wierzchu posypujemy je cukrem pudrem i są gotowe do zjedzenia.

 

tartalenka owocowa

Jednymi z najlepszych i najbardziej efektownych przekąsek na przyjęcie są bez wątpienia tartaletki owocowe. Swój kuszący wygląd zawdzięczają okrągłemu kształtowi, na którym prezentują się kolorowe owoce. Zachęcamy do skosztowania!

 

tartalenka cytrynowa

Cytryna wcale nie musi być kwaśna! Polecamy pyszne i słodkie tartaletki cytrynowe, przygotowane na kruchym cieście. Krem cytrynowy idealnie równoważy słodycz tartaletki. Najlepiej smakują w gorące dni – to znakomita, orzeźwiająca przekąska.

 

gniazdko francuskie

Lubimy zaskakiwać naszych Klientów i serwować im ciastka o często nietypowej konstrukcji czy połączeniu smaków. Gniazdko francuskie to deser na podstawie wykonanej z odpowiednio wypieczonego ciasta francuskiego, uzupełnionego solidną porcją bitej śmietany, konfiturą z czarnej porzeczki i wiórek czekoladowych! Idealne połączenie na każdą okazję!

 

oponka paczek wiedeński

Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie, albo – po prostu – oponka! Zrobione są z maślanego ciasta parzonego w kształcie gniazdek lub pierścieni. Smażymy je na głębokim tłuszczu i polewamy lukrem. Czy skusisz się na miękkie i rozpływające się w ustach ciastko-gniazdko?

bankietowe gruszkowe

Małych rozmiarów i w różnych smakach. Na pewno każdy znajdzie swój ulubiony. Polecamy pieczone przez nas ciastka bankietowe, które sprawdzą się nie tylko na bankietach! Urodziny, chrzty, komunie, wesela i inne imprezy okolicznościowe nie mogą obyć się bez pysznych ciastek.

 

rożki czekoladowe

Pyszne, drobne, które możesz zabrać wszędzie tam, gdzie chcesz, do pracy lub na biwak. Możesz nimi poczęstować najbliższych, chociaż trudno nie zjeść wszystkich naraz. Proponujemy smaczne rożki z nadzieniem.

 

babeczka serowo kokosowa

Cupcakes to małe ciastka w foremce, które zawędrowały do nas aż zza oceanu, bo ze Stanów Zjednoczonych. Najczęściej są sprzedawane w zestawach, jednak u nas kupisz je również oddzielnie. Oferujemy przepyszne babeczki i muffiny w różnych smakach.

 

Kruche ciastka

Proste w przygotowaniu, ale o niezwykłym smaku! Smakują doskonale o każdej porze dnia (i nocy). Wypiekamy tradycyjne ciastka kruche z marmoladą wiśniową. Cenimy ich urok i polecamy – to doskonała przekąska dla najmłodszych.

beza mocca

Kruche na zewnątrz i miękkie w środku – takie powinny być najlepsze bezy. Przygotowujemy je z masy, na którą składają się przede wszystkim białka jaj oraz cukier puder. Lubią gościć w tortach i ciastach. Polecamy zjeść je również na raz!

 

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.