Makowce

Pieczony na Wigilię i Boże Narodzenie, jednak niech podniesie rękę ten, kto nie jest jego fanem na co dzień. Makowiec z dodatkiem cukru i bakalii pochodzi z Węgier, ale szczęśliwie zadomowił się i w Polsce. Oferujemy wypiek tradycyjnych makowców zawijanych.

 

Tego ciasta pewnie nie trzeba nikomu przedstawiać! Makowiec poznański, czyli ciasto z masą makową pieczone w formie zawijanej rolady...

Zawijany makowiec posypany na wierzchu waniliową kruszonką pozwala na moment poczuć się znowu dzieckiem czekającym na słodki deser w wigilijny wieczór...

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.